Швейцарський суд виправдав Віктора Вексельберга — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарський суд виправдав Віктора Вексельберга

Кримінал
361
Федеральний кримінальний суд Швейцарії 23 вересня виправдав власника групи компаній "Ренова" Віктора Вексельберга, який звинувачувався в порушенні біржового законодавства країни. Про це повідомляє швейцарське видання SwissInfo.
Суд постановив, що Вексельберг, а також австрійські бізнесмени Ронні Печик і Георг Штумпф не порушували біржових правил при купівлі акцій швейцарської технологічної компанії Oerlikon в 2006 році.
В січні 2010 року швейцарський мінфін оштрафував холдинг "Ренова" на 38 мільйонів доларів за порушення процедури при здійсненні операції з цінними паперами Oerlikon. Регулятори відзначили, що при купівлі акцій компанія Вексельберга не зареєструвала окрему групу, як це належить за законами Швейцарії.
Російський бізнесмен оскаржив рішення міністерства фінансів Швейцарії. У "Ренові" тоді ж підкреслювали, що дії відомства ставлять під загрозу інвестиційний клімат в країні.
Тим часом, швейцарська влада окремо розслідує купівлю "Реновою" цінних паперів іншої крупної швейцарської компанії - інженерної групи Sulzer. У квітні 2009 року міністерство фінансів Швейцарії у зв'язку з цим розслідуванням ініціювало порушення кримінальної справи проти Вексельберга, Печика і Штумпфа.
Три роки тому в "Ренові" наполягали на злитті Sulzer і Oerlikon. Проте воно не відбулося, багато в чому через позицію голови ради директорів Sulzer Ульфа Берга. У 2009 році Берг залишив свій пост.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас