Японія направить 8,5 млрд. доларів бідним країнам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія направить 8,5 млрд. доларів бідним країнам

Казна та Політика
153
Токіо планує виділити 8,5 млрд. дол. на розвиток охорони здоров'я і освіти в бідних країнах протягом найближчих п'яти років.
Про це заявив прем'єр-міністр Японії Наото Кан в Нью-Йорку під час свого виступу на саміті ООН, присвяченому Цілям розвитку тисячоліття.
"Створення суспільства, в якому страждання зведене до мінімуму", - така, за словами японського прем'єра, головна мета його політики, яку він назвав "лінією Кана". Ця програма має передбачає "боротьбу з джерелами страждань" - бідністю, хворобами і конфліктами.
Близько 5 млрд. дол. Токіо має намір витратити на захист дитячого здоров'я, а також на боротьбу з поширенням ВІЛ- інфекції, туберкульозу, малярії і захворювань, що недавно з'явилися, зокрема нового виду грипу, передає ІТАР-ТАРС.
Ще 3,5 млрд. дол. будуть направлені на розвиток сфери освіти в бідних країнах.
Як відзначив Кан, особлива увага при цьому буде приділена забезпеченню доступності освіти для кожного, особливо для жителів гарячих точок.
Згідно з останніми оцінками американських економістів, в 2009 році в світі налічувалося близько 1,7 млрд. людей, які живуть в крайній бідності.
За оцінками Світового банку, в 2010 році людей, які живуть за межею бідності, стало на 64 млн. більше, а число тих, хто голодує, торік збільшилося на 40 млн. осіб через фінансову, продовольчу й енергетичну кризи.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас