Аналітики: Ослаблення гривні є тимчасовим і триватиме не довше, ніж до кінця жовтня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики: Ослаблення гривні є тимчасовим і триватиме не довше, ніж до кінця жовтня

Валюта
8155
Ослаблення гривні є тимчасовим і не триватиме довше, ніж до кінця жовтня, вважають аналітики "Ерсте Банку". У банку зазначають, що курс гривні під тиском споживчих настроїв трохи знижується. Так, споживчі настрої погіршились під впливом зростання інфляції, підвищення цін на газ, невпевненої політичної ситуації у зв'язку з місцевими виборами, а також спогади про осінню девальвацію гривні в 2008 і 2009 роках.
"Населення почало активніше купувати валюту, внаслідок чого курс гривні знизився до 7,93 грн. за дол США. Відчутний вплив настроїв населення на курс гривні є традиційним для України, що пов'язане із значним обсягом готівки в обігу", - зазначив аналітик АТ "Ерсте Банк" Мар'ян Заблоцький.
За інформацією "Ерсте Банку", в Україні поза банками знаходиться готівки об'ємом 18% ВВП, тоді як максимальний показник для інших європейських країн не перевищує 10%.
В банку підкреслили, що лише в серпні приватні особи придбали 400 млн. дол. США, тоді як НБУ за минулий місяць купив 125 млн. дол. США.
За прогнозами аналітиків "Ерсте Банку", ослаблення гривні триватиме не довше, ніж до кінця жовтня, при цьому курс національної валюти не знизиться більш ніж до 8 грн. за дол. США.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас