Росія на 80% в СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія на 80% в СОТ

Казна та Політика
255
Генеральний директор світової організації (СОТ) Торгівлі Паскаль Ламі заявив, що процес вступу Росії до СОТ "помалу набирає обертів", але, на його думку, належить зробити ще багато.
"Робота виконана на 80%", - відзначив Ламі. За його словами, в Женеві за останній час було багато зроблено з приводу цього вступу, який триває вже 17-й рік. Ламі уточнив, що згадана взаємодія мала місце "як з російською стороною, так і з важливими гравцями в СОТ".
Раніше прем'єр-міністр Володимир Путін сказав, що Росія не потрапить до СОТ в поточному році, але Вашингтон і Москва мають намір продовжувати переговори найближчими місяцями.
Наступні засідання робочої групи відбудуться 25 жовтня і 6 грудня, а Росія на цьому тижні проведе двосторонні переговори з декількома членами СОТ.
Основна складність - це участь Росії в митному союзі з Білорусією і Казахстаном, яке ускладнює процес вступу РФ в СОТ окремо від цих держав. Вони також подали заявки на вступ до організації, але їх успіхи в цьому питанні набагато менші, ніж у Росії.
Члени СОТ хочуть зрозуміти, як членство Росії в митному союзі вплине на її зобов'язання відкрити ринки для країн, що входять в організацію.
Окрім іншого, Росії необхідно порозумітися з Грузією, з якою вона воювала в 2008 році. Як і всі члени СОТ, Грузія має право блокувати прийом нових учасників. Вона стверджує, що військова присутність Росії в двох спірних регіонах - Південній Осетії і Абхазії - порушує її митні домовленості.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас