Економіка Китаю обжене США протягом 20 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіка Китаю обжене США протягом 20 років

Казна та Політика
415
Більшість глобальних інвесторів чекають, що економіка Китаю стане найпотужнішою на планеті протягом найближчих двох десятиліть, але при цьому розділяються в думці стосовно можливого ефекту такого зростання на розвинені індустріальні економіки світу.
Є також упевнена згода в тому, що Китай не має наміру діяти агресивно в питанні зростання власної валюти до кінця наступного року - такі результати опитування 1408 інвесторів, аналітиків і трейдерів.
В середньому 7 з 10 опитаних чекають слабкого зростання юаня проти американського долара в районі декількох відсотків у порівнянні з різким зростанням юаня, який зріс на 20% за 2005-2008 роки.
Хоча більшість опитаних висловилися, що зростання китайської економіки може надати великі ринки експорту для інших країн, частина інвесторів стурбовані, що китайське панування завдасть шкоди ринкам праці в конкуруючих країнах, чверть опитаних висловили думку, що економіка Китаю, що набирає силу, підтримає зростання цін на енергосировину і продукти харчування.
"Якщо Китай стане найбільшою економікою, це призведе в результаті до зростання цін на сировину (оскільки Китай потребуватиме більшої кількості ресурсів для нарощування виробництва) і зростання рівня доходів населення", - вважає Ерік Баккер, керівник активами з OHV Asset Management.
Більшість опитаних вважають, що Китай нарощуватиме довгострокові інвестиції. На думку двох третин, в Китаї зараз в наявності бульбашка на ринку нерухомості і лише п'ята частина з цим не згодна.
І навіть те, що китайські банки "сидять на кіпі поганих боргів", не позначається на перспективах зростання його економки, яка, як вважають 38% опитаних, через 20 років обійде за розмірами економіку США.
В II кварталі цього року китайська економіка стала другою в світі, обійшовши економіку Японії.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас