Чому міліціонери дозволяють собі бити людей? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чому міліціонери дозволяють собі бити людей?

Кримінал
681
Донецький журналіст Артем Фурманюк не виключає, що його побиття - це запланована провокація, яка могла бути пов'язана з професійною діяльністю, а саме - з написанням критичних статей, в яких висвітлювали недоліки роботи керівників правоохоронних органів Донецька і області.
В інтерв'ю Deutsche Welle він сказав, що під час конфлікту між ним і незнайомцями міліціонери жорстоко побили його і трьох його друзів. При цьому на всіх чотирьох були надіті наручники і вони не мали можливості захищатися від ударів, стверджує журналіст. На думку Фурманюка, міліція, швидше за все, не чекала, що інформація про цей інцидент буде оприлюднена не лише в місцевих ЗМІ, але і приверне увагу МВС.
Як зазначає Deutsche Welle, за останні декілька днів це вже другий випадок в Донецьку, коли журналісти скаржаться на незаконні дії міліції.
Головний редактор одного з обласних видань Геннадій Березовський звернувся до Президента Віктора Януковича з проханням захистити його від протиправних дій міліції і гарантувати безпеку йому і родині.
Побиття людей - один з найчастіших проявів свавілля вартових порядкку, сказав в інтерв'ю Deutsche Welle керівник правозахисної організації "Донецький Меморіал" Олександр Букалов.
За його словам, міліціонери дозволяють собі бити людей, оскільки упевнені в своїй безкарності, проте, не можна виключати, що перевірка з боку МВС буде ефективною, і якщо буде зібрано досить фактів свавілля міліціонерів, їм не вдасться уникнути відповідальності.
Як повідомляв УНІАН, за словами 29-річного журналіста, редактора інтернет-сайту "Протест", позаштатного співробітника радіо "Свобода" Фурманюка, в ніч на 18 вересня його разом з братом і двома друзями побили працівники Калінінського райвідділу міліції Донецька.
Керівництво МВС України призначило службову перевірку за фактом повідомлень в ЗМІ про побиття і здійснення неправомірних дій працівниками міліції відносно журналіста.
21 вересня начальник Донецького міського управління міліції Віктор Дубовик заявив, що побиття працівниками міліції Фурманюка буде ретельно розслідуване.
За його словами, о 3.30 18 вересня до Калінінського райвідділу Донецька надійшов дзвінок про бійку у дворі будинку за участю 8 осіб.
Як повідомив Дубовик, міліціонери намагалися припинити бійку, але для цього їм "одних слів не вистачило, і вони змушені були застосувати спецзасоби згідно із законом". "Потім, аби провести перевірку, аби дати правову оцінку, треба було доставити всіх затриманих в райвідділ. Ми не знали, є там журналіст чи ні. В міліції є сторона конфлікту, яка відмовилася їхати в райвідділ, - пояснив начальник міськуправління. При цьому він підкреслив, що учасники конфлікту разом з Фурманюком виявили непокору співробітникам міліції, - " ...яка виразилася в тому, що хапали за одяг, обривали шеврон... Тому були застосовані спецзасоби - спочатку аби припинити, а потім аби доставити", - розповів Дубовик.
Посилаючись на працівників міліції, він додав, що учасники бійки "були напідпитку, у нас є свідоцтво працівників міліції". Дубовик підкреслив, що міліція застосувала до учасників бійки силу лише під час припинення конфлікту. Він повідомив, що в райвідділ було доставлено вісім учасників конфлікту - по чотири з кожного боку.
Дубовик виразив переконання, що конфлікт ніяк не пов'язаний із журналістською діяльністю Фурманюка.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас