Європарламент схвалив нову систему фінансового нагляду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європарламент схвалив нову систему фінансового нагляду

181
Європарламент схвалив пакет законодавства про нову систему фінансового нагляду. Відповідні проекти нормативних актів були затверджені сьогодні на сесії Європарламенту в Страсбурзі.
Тепер Рада ЄС повинна остаточно затвердити це рішення, після чого воно зможе набути чинності.
Нове законодавство, зокрема, передбачає створення Європейського бюро системних ризиків, яке буде моніторити і оцінювати стабільність фінансової системи в цілому.
Крім того, буде створена Європейська система фінансового нагляду, яка займатиметься наглядом за окремими фінансовими інститутами і складатиметься із представників національних фінансових регуляторів.
В рамках Європейської системи фінансового нагляду планується створити три адміністрації: Європейську банківську адміністрацію, Європейську адміністрацію у сфері страхування і діяльності пенсійних фондів і Європейську адміністрацію безпеки і ринків.
Країни - члени ЄС отримають право на апеляцію вирішень нових адміністрацій.
Європейське бюро системних ризиків, Європейська банківська адміністрація, Європейська адміністрація у сфері страхування і діяльності пенсійних фондів і Європейська адміністрація безпеки і ринків базуватимуться у Франкфурті, Лондоні і Парижі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас