Кожен п'ятий хедж-фонд буде ліквідовано — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кожен п'ятий хедж-фонд буде ліквідовано

Казна та Політика
475
До 20% компаній зникнуть з ринку до першого кварталу 2011 р., вважають аналітики американського інвестиційного банку Bank of America Merrill Lynch.
"До кінця року очікується закриття значної кількості хедж-фондів. Близько 40% менеджерів третій рік продовжують продовжують борсатися нижче за рівень води. Ліквідують головним чином хедж-фонди, які контролюють менше $100 млн. активів. Через їх низьку продуктивність гроші не йдуть до дрібних компаній. Тим часом 12 з 15 менеджерів найбільших американських фондів за останній рік істотно збільшили свої активи", - говорить глава американського брокерського підрозділу Merrill Lynch Джастін Фредерікс.
За прогнозом дослідницької компанії Чикаго Hedge Fund Research (HFR), світові хедж-фонди в 2010 р. в середньому примножать кошти своїх вкладників на 1,65%, що стане третім найгіршим роком для галузі з 1990 р., коли вперше почалися підрахунки. У кризовий 2008 р. фонди в середньому втратили рекордні 19%, а в 2009 р. середньоринкове зростання в галузі склало значні 20%. Причиною поганої продуктивності в 2010 р. експерти називають занепокоєння інвесторів, що відновлення світового економічного зростання припиниться.
"Багато хедж-фондів зараз переживають не кращі часи. Вони втрачають кошти на валютних і сировинних ринках, клієнти виводять гроші. Галузь непрозора, і тому про невдачі повідомляється не так часто. Є відмінні керівники, які заробляють тонни грошей. Близько 75% сукупного доходу інвесторів всієї галузі хедж-фондів припадає на 100 кращих менеджерів. Проте відносно останніх відчуваєш дуже сильне розчарування", - зазначає голова інвестиційної компанії LCH Investments Рік Софер.
Сьогодні у світі налічується майже 7000 хедж-фондів, керівників активами в $1,65 трлн. За оцінками HFR, надходження нового капіталу в другому кварталі 2010 р. зменшилось в півтора рази, до $9,5 млрд. з $13,8 млрд. в січні-березні. При цьому 93% нових грошей потрапило під контроль менеджерів, під управлінням яких вже знаходилося не менше $5 млрд. активів. Ці великі гравці зараз контролюють близько 60% капіталу індустрії хедж-фондів і їх частка продовжує зростати.
Як писали "ЭИ", наприкінці серпня стреси, пов'язані з високою волатильністю і непередбачуваністю ринків, спонукали знаменитого фінансиста Стенлі Дрюкенміллера повідомити про відхід з інвестиційного бізнесу і закриття свого хедж-фонду Duquesne Capital Management на $12 млрд. У прощальному інтерв'ю мільярдер повідомив про те, що індустрія перейшла в нову еру. За словами Дрюкенміллера, який в 1992 р. допоміг Джорджу Соросу заробити $1 млрд. шляхом знецінення британського фунта, тепер на ринку хедж-фондів надто багато великих гравців, які контролюють більше $30 млрд. активів, що обмежує їх можливості впливати на ситуацію за рахунок крупних ставок.
Хедж-фонд - це приватний, не обмежений нормативним регулюванням або схильний до слабкішого регулювання інвестиційний фонд, доступний вузькому колу осіб, яким керує професійний інвестиційний менеджер.
Найбільшими активами серед хедж-фондів у розмірі $52 млрд. володіє компанія Bridgewater Pure Alpha, а найуспішнішим вважається $28-мільярдний фонд американського фінансиста Джорджа Сороса Quantum Endowment, що приносить своїм вкладникам в середньому $900 млн. на рік.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас