Космонавти вирощуватимуть овочі на Місяці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Космонавти вирощуватимуть овочі на Місяці

112
Дослідники з Університету штату Аризона продемонстрували можливість вирощування рослин для потреб космонавтів гідропонним методом.
Фахівцями був сконструйований прототип "місячного парника" в Лабораторії екстремальних кліматичних умов. Парник є конструкцією з труб завдовжки близько 5,5 м. Вся система розміщуватиметься під місячною поверхнею, щоб захистити рослини від сонячної радіації, космічних променів і мікрометеоритів.
Оранжерея спроектована так, що рослини можуть отримувати вуглекислий газ з "видихів" космонавтів. А воду для них братимуть з сечі людини.
Космонавти будуть позбавлені необхідності спускатися під землю, щоб доставити рослинам всі необхідні "інгредієнти". Вуглекислий газ і вода поставлятимуться в підземну теплицю із спеціальних резервуарів, що знаходяться на поверхні Місяця. Сонячне ж світло овочі і фрукти зможуть отримувати по оптоволоконних кабелях.
Теплиця здатна працювати віддалено, і навіть автономно, тож продукти харчування будуть готові вже до прибуття космонавтів. За попередніми прогнозами, період дозрівання плодів займе близько 30 днів. Вся система може бути розміщена на спеціальному диску, шириною в 4 фути, які будуть направлені на Місяць.
Відзначимо, що місячна оранжерея містить близько 220 фунтів "мокрого" рослинного матеріалу, який зможе забезпечувати 53 квартами питної води і 0,75 фунтами кисню за 24-годинний період, споживаючи при цьому близько 100 кіловат електроенергії і фунт вуглекислого газу.
Подібні технології вже застосовуються на Південному полюсі. Учені також розглядають можливість використання таких теплиць в густонаселених районах, що страждають від браку родючого ґрунту.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас