Кабмін дозволив цукровим заводам, хлібопекарським підприємствам і теплицям сплачувати газ за фактом споживання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін дозволив цукровим заводам, хлібопекарським підприємствам і теплицям сплачувати газ за фактом споживання

Аграрний ринок
196
Кабінет Міністрів дозволив цукровим заводам, хлібопекарським підприємствам і тепличним комбінатам оплачувати газ за фактом вжитку. Про це розповів перший заступник міністра аграрної політики Сергій Мельник.
"Сьогодні уряд прийняв рішення і Мінпаленерго сьогодні працює над тим, аби, перше, цукровим заводам, хлібопекарським підприємствам і тепличним комбінатам оплату за газ здійснювати за фактом вжитку", - повідомив він.
За словами Мірошника, це дасть можливість підприємствам значно заощадити ресурс обігових коштів.
"А означає не впливати на кінцеву ціну хліба, цукру, дати можливість будувати теплиці, аби були вітчизняні овочі в період міжсезоння (грудень-березень)", - сказав він.
Мельник підкреслив, що вже визначений реєстр таких підприємств, яким буде надана така пільга, і вони переоформляють відповідні договори.
В теперішній час в основному газ на промислові підприємства постачається лише за попередньою оплатою.
Як повідомлялося, з 1 січня Національна комісія регулювання електроенергетики підвищила граничні ціни на природний газ для виробників цукру на 27,5%, або на 435,85 гривень за тис. куб. м до 2 020,25 гривні за тис. куб. м.
При цьому НКРЕ відмінила свою колишню постанову, якою, за рекомендацією Кабміну, вводилася пільгова ціна для цукрових заводів у розмірі 1584,4 гривні за тис. куб. м.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас