Працівники ДПАУ ліквідували конвертаційний центр, через який було незаконно переведено в готівку 82,9 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Працівники ДПАУ ліквідували конвертаційний центр, через який було незаконно переведено в готівку 82,9 млн грн

Кримінал
383
Працівники Державної податкової адміністрації України (ДПАУ) ліквідували конвертаційний центр, через який було незаконно переведено в готівку 82,9 млн грн, повідомляє прес-служба ДПАУ.
Підрозділ організації боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ДПАУ у Черкаській області спільно з Управлінням податкової міліції у ході проведення слідчо-оперативних дій за кримінальною справою, порушеною за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.205, ч.2 ст. 366 Кримінального кодексу, виявлено та припинено діяльність конвертаційного центру.
Його було створено під виглядом реально існуючих суб'єктів господарської діяльності для конвертації грошових коштів з використанням документів для штучного формування витрат підприємств та податкового кредиту з ПДВ іншим суб'єктам господарювання.
З метою надання "безтоварним" фінансово-господарським операціям законного вигляду в податковій звітності конвертаційного центру відображались завідомо неправдиві відомості про придбання товарів (робіт, послуг) у фіктивних підприємств.
Безготівкові грошові кошти, що надходили на розрахункові рахунки конвертаційного центру, знімалися через каси банківської установи готівкою та оберталися на користь замовників. Винагорода складала 4-6% від загальної суми проведених операцій. Всього протягом 2009-2010 рр. через банківські рахунки суб'єктів господарювання - учасників конвертаційного центру було незаконно переведено в готівку близько 82,9 млн грн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас