Рада дозволила голосувати за місцем проживання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада дозволила голосувати за місцем проживання

1092
Верховна Рада України ухвалила законопроект про внесення змін до закону України "Про Державний реєстр виборців". За відповідне рішення проголосували 249 з 379 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.
Зокрема, передбачена можливість тимчасової зміни місця голосування (на період проведення виборів або референдуму) виборця, який в день голосування з поважної причини не може проголосувати за своєю адресою, без зміни виборчої адреси.
Крім того, визначено поняття "Виборча адреса", зокрема, виборця, який не має зареєстрованого місця проживання, військовослужбовця, виборця, який відбуває покарання, виборця, що проживає або знаходиться за межами України.
Законом вдосконалений порядок внесення змін до реєстру за ініціативою виборця. За підсумками вивчення звернення виборця орган реєстру може звернутися за допомогою засобів автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи реєстру до органу ведення реєстру за попередньою виборчою адресою виборця про необхідність внесення змін відносно виборчої адреси виборця (якщо попередня виборча адреса виборця не відноситься до території, на яку поширюються повноваження цього органу ведення реєстру).
Документ містить норму про щомісячне оновлення бази даних реєстру (замість щоквартального). Законом нормується також порядок, згідно з яким відомості подаються до органу ведення реєстру за місцезнаходженням органу, установи до 5 числа наступного місяця.
Удосконалено також процедуру публічного контролю ведення реєстру, технології обміну даними між органами ведення реєстру за допомогою засобів автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи реєстру і так далі
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас