Миколаївський порт оштрафували на 600 тис. грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Миколаївський порт оштрафували на 600 тис. грн

Казна та Політика
223
Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував ДП "Миколаївський морський торговельний порт" на суму 600 тис. грн. За словами першого заступника глави АМКУ Юрія Кравченка, 300 тис. грн. штрафу накладаються на порт за обмеження проходження судна через його довжину.
"Це одне порушення. А друге, що воно зробило перешкоду для того, щоб взагалі це судно завести. Якраз за ці два порушення по 300 тис. грн. ми наклали штраф", - цитує Кравченка РБК-Україна.
Він також зазначив, що розмір штрафу міг бути значно вищим, але комітет врахував складну ситуацію в галузі.
Нагадаємо, в жовтні 2009 року великовантажному морському судну Preventer було відмовлено в підході до причалу ТОВ СП "Нібулон" для завантаження ячменем українського походження. Внаслідок цього судно більше 5 місяців простояло на рейді, чекаючи дозволу.
АМКУ з цього питання проводило розслідування. Комітет з'ясував, що капітан вказаного порту неодноразово і необґрунтовано відмовляв в узгодженні заявки на лоцманське проведення судна до згаданого причалу. Відмова пояснювалася тим, що розміри судна значно перевищують розміри, відмічені в паспорті акваторії, прилеглої до причалу терміналу СП "Нібулон".
ДП "Дельта-лоцман" відмовило надати лоцмана судну Preventer. АМКУ наклав штраф на "Дельта-лоцман" у розмірі 30 тис. грн.
В свою чергу Миколаївський МТП збирається оскаржувати рішення АМКУ.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас