Кабмін передумав скасовувати транспортний збір — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін передумав скасовувати транспортний збір

Казна та Політика
8559
На останньому етапі до проекту Податкового кодексу знову внесли зміни. Наприклад, в перехідних положеннях з'явилася норма про те, що порушники кодексу перші півроку платитимуть штраф всього в 1 гривню. Але є і серйозніші речі.
За словами "регіоналки" Ірини Горіної, в проекті є норма про 5% податку на прибуток з депозиту, але пропала норма про те, що його братимуть лише з депозитів понад 200 тисяч гривень. Тобто тепер 5% з навару на депозиті братимуть зі всіх депозитів взагалі. "Поки не вирішили, як адмініструвати цей податок, - пояснює нардеп. - Адже хтось може покласти депозити в 10 банків і нічого платити не буде, а єдиної зведеної бази депозитів немає. Але коли з цим питанням розберуться, нижній поріг все-таки введуть".
Також, за словами Горіної, з проекту НК зникла норма про скасування транспортного збору і заміну його додатковим акцизним збором на бензин. "Все повернулося до старих норм, тобто транспортний збір зберігається", - додала Горіна. Правда, причини зміни настроїв у Кабміні вона не знає (раніше ідея заміни транспортного збору акцизом критикувалася за те, що при високій ставці акцизу платити більше доведеться практично всім категоріям автолюбителів).
Загалом, доля і нинішнього варіанту Податкового кодексу буде непростою. Побічно це підтвердив вчора і глава Адміністрації президента Сергій Льовочкін, який сказав, що уряд не врахував 500 зауважень президента. "Тому питання у нас залишаються", - сказав Льовочкін і додав, що сподівається на те, що ПК ще доопрацюють у парламенті.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас