Телеканал ТВi оскаржив у ВАСУ постанову Київського апеляційного адмінсуду про позбавлення його кількох частот — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Телеканал ТВi оскаржив у ВАСУ постанову Київського апеляційного адмінсуду про позбавлення його кількох частот

110
Юристи телеканалу ТВi (ТОВ "ТелеРадіоСвіт") в понеділок звернулися до Вищого адміністративного суду України (ВАСУ) з касаційною скаргою на постанову Київського апеляційного адміністративного суду від 30 серпня, якою канал був позбавлений низки ефірних частот, повідомляє прес-служба телеканалу.
"В касаційній скарзі ТВi просить суд відмінити постанову апеляційного суду і направити справу на новий судовий розгляд до суду першої інстанції", - наголошується в повідомленні.
ТВi переконаний, що суд своєю постановою "фактично залишив телеканал без можливості здійснювати мовлення не лише на тих частотах, які видавалися на підставі рішень від 27 січня 2010 року, але і на інших частотах, які видавалися на підставі інших рішень, які не оскаржувались у даній справі".
Також у своїй скарзі телеканал ТВi стверджує, що "суд привласнив собі повноваження позивачів і самостійно змінив заявлені ними позовні вимоги". "Зокрема, позивачі просили суд анулювати доповнення до ліцензії каналу ТВi. Проте суд, встановивши, що такі вимоги не можуть бути задоволені, замість того, щоб відмовити в позові, вирішив за власною ініціативою "переписати" позовні заяви телеканалів групи "Інтер" і розглядати вже самостійно змінені вимоги", - говориться в повідомленні.
Крім того, телеканал ТВi, посилаючись на практику Європейського суду з прав людини, відзначає, що ліцензіат може бути позбавлений ліцензії, лише в тому випадку, якщо ним здійснені певні неправомірні дії.
За статтею 214-1 Кодексу адміністративного судочинства України, касаційна скарга має бути розглянута впродовж одного місяця з дня отримання судом касаційної інстанції адміністративної справи, зазначили в ТВi.
Як повідомлялося, 30 серпня Київський апеляційний адміністративний суд визнав неправомірним і відмінив рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення від 27 січня 2010 року про надання додаткових частот телеканалам ТВi і "5 канал".
За рішенням суду, позов каналів групи "Інтер" задоволений повністю, частково задоволені апеляції "5 каналу" і ТВi.
Крім того, суд виніс окреме визначення на адресу Генеральної прокуратури України про порушення кримінальної справи відносно винних в незаконному наданні частот телеканалам.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас