Медведєв доручив перерахувати чиновників на перспективу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв доручив перерахувати чиновників на перспективу

Казна та Політика
161
Президент Росії Дмитро Медведєв доручив адміністрації глави держави і уряду підготувати прогноз на три-п'ять років про співвідношення кількості чиновників з необхідним обсягом виконуваних функцій, передає РИА "Новости". Скорочення держслужбовців "не має бути механічним", пояснив Медведєв і додав: "Я хочу зрозуміти, наскільки це потрібно".
Прогноз "повинен спиратися на наші фінансові можливості, це не має бути просто маніловщина якась", - підкреслив глава держави, виступаючи на нараді в Горках.
За словами Медведєва, органи державної влади повинні постійно співвідносити структуру, склад і функції з тактичними і стратегічними завданнями державної політики.
Питання про зменшення чисельності чиновників Медведєв поставив на початку червня. У 2011-2013 роках чисельність держслужбовців повинна скоротитися на 20%. Зменшення чиновницького апарату заощадить бюджету РФ 37 млрд рублів щорічно, підрахував віце-прем'єр, міністр фінансів РФ Олексій Кудрін.
Під час виступу в Горках президент підкреслив, що головне завдання полягає не в тому, аби "зрізати на 20% штатну чисельність, хоча і це потрібно періодично робити". "Скорочуєш, проходить півроку, а потім та ж чисельність. Скорочувати періодично необхідно, аби чисельність не зростала більше за потрібну", - вважає президент. Головна мета полягає в забезпеченні ефективності роботи держслужбовців і органів державної влади, вказав Медведєв.
"В реальному житті все відбувається інакше, як правило, в гіршому варіанті, за відомими законами, включаючи закон Паркінсона. Все одно чиновники знайдуть собі справу і робитимуть стільки, скільки у них на це часу", - вважає президент.
В свою чергу Кудрін назвав конкретні масштаби скорочення чиновників. "Ми передбачаємо, що за три роки буде скорочено більше 100 тисяч федеральних державних цивільних службовців", - сказав він на нараді в Горках.
За останні чотири роки кількість чиновників в Росії на федеральному рівні зросла майже на 20 тисяч, на регіональному - на 60 тисяч, муніципальному - на 50 тисяч, додав Кудрін. З врахуванням муніципальної реформи і перерозподілу повноважень зростання кількості чиновників на муніципальному рівні "досить об'єктивне", зазначив глава Мінфіну. Загальна кількість федеральних держслужбовців в Росії, включаючи судову систему - близько 510 тисяч осіб. Федеральні органи виконавчої влади налічують близько 420 тисяч осіб, розповів Кудрін.
За даними міністра, майже 1,5 тисяч функцій чиновників визнані надлишковими, більше 260 - дублюючими, близько 700 вимагають уточнення.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас