Янукович побореться з піратами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович побореться з піратами

Казна та Політика
1044
Українська делегація на чолі з президентом Віктором Януковичем з 21-24 вересня відвідає Нью-Йорк для участі в 65-й сесії Генасамблеї ООН. Запланований виступ президента України на пленарному засіданні "Цілі розвитку тисячоліття" (ЦРТ). Учасники саміту розглянуть прийняті в 2000 р. ЦРТ і результати роботи в їх досягненні за минулі десять років. Мова піде про економічну кризу, проблеми кліматичних змін, а також про бідність і голод на планеті. Лідери країн планують погодити план дій, в якому передбачається закріпити успіхи і виправити проблемні питання в справі досягнення всіх ЦРТ до 2015 р.
За словами керівника прес-служби МЗС України Олександра Дікусарова, президент Віктор Янукович має намір виступити на форумі з промовою, в якій "проінформує світову спільноту про реалізацію курсу соціально-економічних реформ і проведення подальших демократичних процесів". Українська делегація також представить аналітичну доповідь "Цілі розвитку тисячоліття. Україна-2010".
В документі буде проведений аналіз наслідків державної політики в різних сферах і обґрунтовані оновлені завдання для уряду до 2015 р., які планують враховувати в урядових програмних документах на середньостроковий період. Автори доповіді упевнені, що прискорення соціально-економічних реформ в Україні має наблизити країну до цілей ЦРТ.
В той же час Україна навряд чи готова до подолання проблем всього людства: вона поки не може реалізувати національні програми, складені на найближчу і середньострокову перспективу. Для участі в спільній роботі з іншими країнами в Києва дуже мало ресурсів, вважає директор Інституту політичного аналізу і міжнародних досліджень Сергій Толстов.
"Такі країни не мають розвинених стандартів життєзабезпечення, тому фізично не можуть брати участь в глобальних зусиллях для досягнення загальнолюдських цілей. Це можуть робити держави, економічна і соціальна система яких дозволяє йти на певні самообмеження з тим, щоб за рахунок розвитку технологій знижувати навантаження, наприклад, на природне середовище і збільшувати вкладення в людський капітал", - сказав експерт.
Втім, Україна - не виняток, вважає Толстов. "На сьогоднішній день жодна держава і жодна міжнародна організація фізично не здатні реалізовувати цілі загальнолюдського характеру. Головне протиріччя сучасного світу - це боротьба між корпоративним і національним егоїзмом за ресурси, кращі умови і відносні вигоди для реалізації приватних інтересів", - відзначив він. А директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала вважає, що нинішня і попередні владні команди недостатньо уваги приділяли проблемам своєї країни, прагнучи догодити могутнім партнерам за кордоном.
"Для досягнення ЦРТ потрібна політична воля керівництва країни. Треба більше турбуватися про власні національні інтереси, а не озиратися на всі боки. Вся політика, яка велася в Україні в останні 20 років, не була політикою держави, яка захищає свої інтереси, а політикою комусь сподобатися", - сказав Бала. На його думку, головне завдання української делегації - чітко зафіксувати свою позицію щодо прийнятих рішень сесії Генасамблеї ООН і, по можливості, стати локомотивом їх виконання в своєму регіоні, "з тим щоб сфокусувати увагу на собі і залучити певні ресурси, у тому числі - і фінансові".
А член комітету Ради з закордонних справ Олексій Логвиненко ("БЮТ-Батьківщина") вважає, що тенденція ігнорування європейських стандартів розвитку громадянського суспільства в Україні може негативно позначитися на реалізації загальних ЦРТ. "Ігноруючи одне, неможливо добитися іншого. Без побудови демократичного громадянського суспільства неможливо вийти на високий рівень стандартів людського життя, про які йдеться в ЦРТ", - сказав парламентар.
Серед ідей, якими українська влада хоче поділитися зі світовою спільнотою, - заходи щодо боротьби з піратством. Під час 65-ї сесії Генасамблеї ООН українська делегація внесе проект конвенції боротьби з цим видом злочинності. У проекті документа пропонується створити міжнародний суд щодо боротьби з піратством.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас