Питання відставки Лужкова вирішене остаточно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Питання відставки Лужкова вирішене остаточно

Казна та Політика
5684
Питання про відставку мера Москви Юрія Лужкова вирішене остаточно, повідомили "Ведомостям" джерела в адміністрації президента, російському уряді, а також столичній мерії.
За словами кремлівського чиновника, напередодні відходу у відпустку градоначальник побував на прийомі в одного з керівників Кремля і отримав тиждень на рішення про добровільну відставку. Крім того, як повідомили видання в мерії Москви, в уряді Лужкову запропонували протягом двох-трьох тижнів вирішити, на яку роботу він хотів би перейти.
За словами джерела газети в адміністрації президента, головне завдання Кремля зараз - не звільнити Лужкова, а зробити так, щоб він пішов добровільно. Адміністрації президента не хочеться вдаватися до скандального варіанту - відставки через втрату довіри.
В разі добровільного відходу, місце мера може зайняти людина з московської команди, відібрана адміністрацією. Кремль може влаштувати віце-мер Юрій Росляк, вважає джерело газети в адміністрації президента.
Також "Ведомости" пишуть про зміни в списку претендентів на місце столичного градоначальника. Тепер в ньому фігурують імена міністра надзвичайних ситуацій Сергія Шойгу і заступника глави адміністрації Олександра Бєглова.
В кінці минулого тижня віце-прем'єр Росії Сергій Іванов спростував чутки про те, що він може зайняти пост мера Москви. "Куди мене лише не призначали. На сорока постах за шість років побував", - сказав він.
На початку вересня в ефірі НТВ був показаний фільм про діяльність столичного мера "Справа в кепці". Репортажі з критикою Олени Батуріної та її чоловіка Юрія Лужкова виходили також на Першому каналі і на "Росії 1".
Сам Лужков назвав ці телевізійні сюжети "брудом". Також мер заявив, що має намір залишитися на своєму посту.
Та Кремль нагадав, що питання продовження виконання повноважень мером Москви перебуває в компетенції президента Росії, а не градоначальника столиці.
Зараз Лужков у відпустці. Свій 74-й день народження він зустріне в Австрії.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас