Зростання процентної ставки в Австралії може продовжитися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання процентної ставки в Австралії може продовжитися

Кредит&Депозит
190
Як було відмічено в опублікованих у вівторок протоколах засідання Резервного Банку Австралії (РБА), може знадобитися підвищення процентних ставок, якщо прогнози банку щодо зростання економіки країни збудуться або реалізуються навіть з великими темпами зростання.
Хоча банк залишається "пильним" по відношенню до ризиків (таким як слабіюче глобальне зростання), "члени правління банку вважають, що якщо основний сценарій банку реалізується, то в певний момент стане можливим підвищення процентних ставок", сказано в протоколах.
"Основним сценарієм є продовження зростання економіки в рамках тренду (або дещо швидше від нього) протягом декількох наступних років. Цей прогноз включає знижені перспективи зростання країн Великої сімки і зростання економік країн азіатського регіону".
"Члени банку відзначили, що попередні інвестиційні буми і зростання торгівлі створювали значні виклики для економічної політики і ці високі рівні використання ресурсів чинили тиск на інфляцію. Перспективи сировинного сектора були особливо позитивні, і збільшення обсягів інвестицій в цей сектор може зробити значний вплив на економіку країни в цілому", відмічено в документі.
Опубліковані протоколи повторюють зауваження, зроблені главою РБА Гленном Стівенсом вчора на виступі на регіональному форумі, коли він просигналізував про те, що банк може відновити підвищення процентної ставки, якщо не станеться черговий виток фінансової нестабільності або не почнеться скорочення американської економіки. Трейдери оцінюють вірогідність в 88% того, що до кінця року рівень ставки РБА буде 4,75%, шанси збільшення ставки до 4,75% в жовтні оцінюються в 34%.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас