У КНДР мають намір вибрати наступника Кім Чен Іра — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У КНДР мають намір вибрати наступника Кім Чен Іра

Казна та Політика
254
Засідання правлячої Трудової партії Кореї, де обговорюватимуть наступника Кім Чен Іра на посту КНДР, пройде 28 вересня. Про це повідомляє РБК із посиланням на "Синьхуа".
Наступником 69-річного Кім Чен Іра на посту глави держави довгий час називали його молодшого сина, Кім Чен Уна. Та нинішній глава країни під час свого візиту до Китаю 4-6 вересня спростував чутки про те, що Кім Чен Ун готується зайняти пост керівника КНДР.
Кім Чен Ір є генеральним секретарем Трудової партії Кореї. Він керує Північною Кореєю з 1994р.
Здоров'я нинішнього партійного лідера є одним з секретів комуністичної держави, що найсуворіше охороняються. За даними південнокорейської розвідки, в 2008р. Кім Чен Ір пережив серцевий напад або інсульт і жити йому, як говорили, залишалися не більше двох років.
Як повідомив на закритому засіданні глава розвідувальної служби Південної Кореї Геть Сі Хун, після інсульту вождь КНДР впав в маразм. Під час візиту на північнокорейську картопляну ферму Кім Чен Ір несподівано заявив, що одну лише картоплю їсти не можна: потрібно споживати ще і рис. Після цього комуністичний лідер запропонував відправити селянам, які працюють на фермі, партію рису. При цьому в Сеулі упевнені, що навіть при такому керівнику КНДР зможе протягом двох років створити ядерну бомбу.
За матеріалами:
Сіньхуа
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас