"Ъ": "Аструм" вийшла на "Магістраль" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Ъ": "Аструм" вийшла на "Магістраль"

Казна та Політика
463
Рада недержавного пенсійного фонду (НПФ) "Магістраль" (основний вкладник - "Укрзалізниця") уклала з Компанією "Аструм управління активами" договір на управління його коштами. "У планах фонду - стати найбільшим суб'єктом недержавного пенсійного забезпечення за кількістю учасників і обсягом пенсійних активів", - цитується в прес-релізі заява глави ради фонду, голови Профспілки залізничників і транспортних будівельників Вадима Ткачова.
"Укрзалізниця" ще в березні 2007 року прийняла рішення про участь в новому НПФ, а в квітні Держфінпослуг зареєструвала фонд "Магістраль" як фінансову установу. Активи фонду на 31 серпня складали 283,7 тис. грн., кількість вкладників - 158 осіб. Його управлінням займалася КУА "Сократ", яку в 2009 році перейменували в "Піо Глобал Україна", а потім продали компанії "Конкорд Ессет Менеджмент". Ткачов повідомив, що фінансовим планом "Укрзалізниці" на 2010 рік передбачається 6 млн грн. на сплату пенсійних внесків.
Начальник департаменту недержавних пенсійних фондів "Аструм управління активами" Олександр Ткач, який займався НПФ "Магістраль" в "Піо Глобал Україна", розповів, що розмір винагороди КУА обмежений 4,2% від вартості чистих активів за рік (зазвичай стягується 1-2%). За його словами, потенційними учасниками фонду можуть бути 350 тис. співробітників підприємств, які входять до "Укрзалізниці", та інших юридичних осіб (вагоноремонтних заводів метрополітенів, транспортних будівельних компаній).
Ткач запевняє, що компанія інвестуватиме кошти фонду в залізничну галузь. "Прагнутимемо зробити так, щоб галузь, яка платить гроші, отримувала певний ефект від вкладень як у вигляді податкових пільг, так і у вигляді довгострокових інвестиційних ресурсів", - відзначив він.
Потенціал НПФ "Магістраль" складає 3,5 млрд грн. щомісячно, але залізничні підприємства поки не витрачатимуть на пенсійне забезпечення так багато, стверджують учасники ринку. "Ці витрати мають бути заплановані в бюджеті підприємств. А їм в першу чергу потрібні гроші на зарплати", - вважає директор КУА "Гарантія-Інвест" Ігор Сірик. "Кількість працівників галузі - одне з найбільших в країні. Потрібно лише затвердити держпрограму", - говорить генеральний директор "ОТП Капітал" Григорій Овчаренко.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас