ЗМІ: У 2011 році у Києві можуть почати зносити хрущовки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: У 2011 році у Києві можуть почати зносити хрущовки

Нерухомість
969
Знесення хрущовок в Києві може початися вже в 2011 році, заявив Комсомольській правді в Україні заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Мазурчак. Як пише газета, реконструкція районів п'ятиповерхової забудови дасть можливість звести 15-17 млн квадратних метрів житла.
"Ми прийняли програму стратегічного розвитку і програму реформування ЖКГ до 2014 року. У документах йде мова про реконструкцію районів старої забудови. В ході виконання цих програм затверджуватимуться конкретні заходи", - пояснив заступник мера Києва Олександр Мазурчак.
В грудні ми почнемо формувати бюджет на 2011 рік, тоді визначимось із хрущовками. Якщо будуть кошти, то реконструкцію почнемо наступного року, а якщо ні - то в 2012 році", - додав Мазурчак.
"Сам процес реновації в ідеалі повинен виглядати таким чином. Спочатку визначається місце забудови. Потім опрацьовується детальна схема розвитку і планування території, обов'язково за європейськими стандартами. Все затверджується на рівні влади. Інвесторам повинні гарантувати пільгові кредити, адже перший час вони будують соціальні будинки", - пояснила архітектор Лариса Скорик.
"Після цього зводиться стартовий будинок, в який повинні заселитися жителі мінімум двох старих будинків. Далі будують другий будинок, частину його заселяють жителями хрущовок, частину квартир продають. Ну і так далі. У результаті інвесторам залишиться велика територія під комерційне будівництво. Що стосується розміру нових квартир, то їх повинні давати за сьогоднішньою нормою, яка протримається ще років 10, - 22-25 м кв. на людину. Нові будинки мають бути не нижче 20-25 поверхів, інакше інвесторам немає сенсу розпочинати будівництво", - додала вона.
Як пише газета, хрущовки зноситимуть у таких районах: Соцмістечко (єдине місце, де роботи вже ведуться, а жителі відселені в нові квартири), Лісовий масив, масив Нікольської Борщагівки, Відрадний, Нивки, Сирець, проспект 40-річчя Жовтня, бульвари Ліхачова і Дружба Народів, Мінський масив (вул. Осиповського, вул. Западинська, вул. Макіївська).
Нагадаємо, раніше Мазурчак заявляв, що влада прийняла рішення не зносити старі будинки на Нивках, Дарниці і Святошино, а лише утеплити і модернізувати їх.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас