Moody's підтвердило рейтинг Великобританії на рівні "Ааа" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's підтвердило рейтинг Великобританії на рівні "Ааа"

125
Міжнародне рейтингове агентство Moody's підтвердило суверенний кредитний рейтинг Великобританії на рівні "Aaa" з прогнозом "стабільний", повідомляється в річному звіті агентства по країні.
Moody's вважає, що уряд Великобританії зможе впоратися із слабким післякризовим станом справ і напруженим економічним прогнозом.
"Світова фінансова криза 2008-2009 років стала причиною серйозного довгострокового збитку балансу Великобританії", - зазначив провідний аналітик агентства по Великобританії Кенет Орчард. Він додав, що економічний прогноз також залишається складним, зокрема через нез'ясований стан фінансового сектора і сповільнене зростання ВВП основних торговельних партнерів країни.
"Тим не менше, - вважає аналітик, - Moody's упевнене, що Великобританія має необхідні кошти і можливості для того, щоб зустрітися з труднощами, підтримуючи рейтинг на рівні "Aaa".
Нинішній рейтинг країни заснований на очікуваннях помірного економічного зростання в середньостроковій перспективі і переходу первинного бюджету до профіциту приблизно до 2014 року при тому, що реструктуризація банківського сектора призведе лише до незначних додаткових витрат, зазначає рейтингове агентство.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас