ЦБ США знизить оцінку зростання економіки, ризики в Європі зростають — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ США знизить оцінку зростання економіки, ризики в Європі зростають

Казна та Політика
435
Федеральна резервна система (ФРС), ймовірно, знизить оцінку зростання економіки США у вівторок, але відкладе оголошення про введення нових стимулюючих заходів до наступного засідання, вважає головний виконавчий директор Pacific Investment Management (Pimco) Мохаммед Ель-Еріан, повідомляє агентство Bloomberg.
ФРС дасть зрозуміти, що почне новий раунд стимулювання, "але не на цьому засіданні", заявив М.Ель-Еріан. "ЦБ повинен знизити оцінку зростання економіки, і я думаю, що він зробить це", - відзначив експерт.
За прогнозами економістів, опитаних агентством Bloomberg, американський Центробанк у вівторок підтвердить свій намір утримувати ставку на близькому до нуля рівні протягом тривалого періоду часу, а також зберігати незмінним баланс ФРС.
Побоювання, пов'язані з платоспроможністю низки країн єврозони, збільшуються, що сприяє зростанню свопів на дефолт по кредиту (CDS), прив'язаних до боргових зобов'язань Греції, Ірландії, Португалії і Іспанії до "близьких до небезпечних рівнів", відзначає Ель-Еріан.
Свопи на дефолт по кредиту для боргових зобов'язань Ірландії зросли в п'ятницю до 422 базисних пунктів - максимального рівня з початку відстежування цих даних в 2008 році.
Вартість страхування від дефолту облігацій Греції, Ірландії і Португалії є найвищою серед боргових зобов'язань 21 країни, відстежуваної Bloomberg.
"Нездатність країн скоротити ціну страхування від дефолту свідчить про те, що заходи, що робляться урядами, не працюють, - відзначає Ель-Еріан. - В цих умовах підвищується ризик нового розростання кризи".
Pimco є підрозділом німецької Allianz SE. У управлінні компанії перебувають активи на загальну суму понад $1,1 трлн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас