Експерт: Банкам бракує "довгих" грошей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Банкам бракує "довгих" грошей

Валюта
984
"Не так багато існує інструментів, завдяки яким банки можуть отримати "довгий" ресурс, - прокоментував голова правління Юнекс банку Андрій Яцура. - Найпростіший - це збільшення статутного капіталу, адже це безплатний ресурс, який можна розміщувати в різні кредитні проекти і заробляти на ньому з дуже хорошою маржею для банку.
Кошти, які в докризовий період могли залучити банки І, ІІ групи - це ресурс західних фінансових інституцій. Звичайно, зараз такі кошти недоступні, однак з часом цей інструмент знову повернеться. Не менш важливим інструментом є залучення коштів фізичних осіб, тут тенденція поліпшується, повертається довіра до банків, а отже, і кошти.
З середини літа обсяг депозитів почав повертатися до рівня докризового періоду, а сьогодні бачимо ще одну тенденцію: термін вкладів збільшується. І це, безумовно, дуже хороша тенденція. Адже на поточних і короткострокових ресурсах важко видавати кредити на тривалі терміни.
На кінець 2012 року понад 70 банків потрапляє під збільшення регулятивного капіталу, це буде тим ресурсом, який піде в кредити. Вже зараз почалися перші кроки банків в кредитуванні, щоправда, обережні та прогнозовані".
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас