30 багатіїв обібрали на 30 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

30 багатіїв обібрали на 30 мільйонів

Кримінал
891
Шахраї, завоювавши довіру товстосумів, продавали їм неіснуючі авто. У Києві зловили двох шахраїв, які "розвели" українських багатіїв більш ніж на 30 млн гривень. Їх третій спільник у розшуку. За два роки зловмисники обібрали 29 товстосумів і при цьому примудрялися залишатися невловимими.
Працювали за схемою: підшукували багатих покупців авто і продавали їм елітні машини ("Лексуси", "Мерседеси") із знижкою 20%, хоча самі купували ці машини за повну ціну. "Так шахраї входили в довіру до спроможної людини, - розповів нам в.о. директора Департаменту зі зв'язків з громадськістю МВС Микола Бондарчук. - Є інформація, що вони промишляли в декількох областях".
За даними МВС, увійшовши до довіри, аферисти пропонували багатіям купити ще один автомобіль - дружині, дітям і т. д., але брали при цьому вже стовідсоткову передоплату. Ті не лише погоджувалися, але і ще давали гроші відразу на декілька машин. Отримавши бариш, шахраї зникали. "Одні постраждалі зверталися в міліцію, інші намагалися розшукати ділків самостійно. Мабуть, не розуміли ще, що їх обдурили", - додає Бондарчук. Днями двох шахраїв було затримано, а третій втік, його оголосили в міжнародний розшук. Якщо провина цих громадян буде доведена в суді, їм загрожує до 12 років в'язниці. Справа узята на контроль МВС і прокуратури.
Подібна схема може бути використана і з дешевшими авто, тому незайве підстрахуватися. "Серйозні контори рідко беруть передоплату, тим більше стовідсоткову, тому це перше, що має занепокоїти, - радить столичний юрист Олексій Святогор. - Але якщо ви все ж ризикуєте і берете машини в приватних осіб, то навіть якщо дача передоплати завірена у нотаріуса або вам дають якісь інші документи, гарантій, що вас не ошукають, - жодних. До речі, подібні схеми зараз дуже поширені при продажі побутової техніки, меблів і послуг зі встановлення пластикових вікон: ділки беруть завдаток (від 800 до 2000 грн.) і покупець більше не бачить цих шахраїв".
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас