Саркозі заявив, що Меркель має намір ліквідувати циганські табори. Берлін все спростовує — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саркозі заявив, що Меркель має намір ліквідувати циганські табори. Берлін все спростовує

Казна та Політика
249
Президент Франції Ніколя Саркозі зробив заяву на тему депортації циган, після якого Берліну довелося виправдовуватися.
Як повідомляє Reuters, під час вчорашнього саміту ЄС французький лідер заявив: "Мадам Меркель повідомила мене про своє бажання продовжити виселення таборів найближчими тижнями". Ці слова були сприйняті неоднозначно.
Після того, як в ЗМІ з'явилася інформація про те, що Німеччина може услід за Францією почати ліквідацію циганських таборів, представник канцлера ФРН Ангели Меркель заявив, що в Німеччині взагалі немає таких таборів і таке питання не обговорювалося.
"Для німецько-французьких відносин важливішими і цікавішими на цьому саміті є інші перспективні проекти, наприклад, підготовка саміту G-8 і G-20 під керівництвом Франції наступного року", - сказав представник федерального канцлера.
В Берліні також розповсюдили заяву, в якій сказано, що Меркель не говорила ні під час саміту ЄС, ні з Саркозі про "передбачувані циганські табори в Німеччині". При цьому в заяві наголошується, що Німеччина підтримує Францію в питанні критики, яку обрушила на Париж єврокомісар з питань юстиції і прав європейських громадян Вівіан Редінг. Зокрема, Берлін не сприймає "тон і форму" заяв Редінг.
Тим часом, глава МЗС Німеччини Гідо Вестервелле заявив, що, ймовірно, після слів Саркозі сталося непорозуміння.
Відзначимо, що торік Німеччина почала висилку косовських біженців, включаючи циганів. До липня цього року країну покинули близько 900 осіб. Менш ніж 200 з них є циганами.
Тим часом, влітку цього року Франція почала висилку нелегальних іммігрантів-циганів до Румунії і Болгарії, що викликало великий резонанс в європейському співтоваристві.
За даними французького міністерства імміграції, з 28 липня по 17 серпня в ці країни було депортовано 979 циганів. 828 з них виїхали добровільно, отримавши від Парижа по 300 євро на дорослу людину і по 100 - на дитину.
14 вересня єврокомісар з питань юстиції і прав європейських громадян Вівіан Редінг заявила, що дії Франції стосовно циганів порушують законодавство ЄС і необхідно ініціювати процедуру дисциплінарного впливу на Париж. Вона висловилася в дуже жорсткому тоні, відзначивши, що депортація циганів - це ганьба і що подібного не відбувалося в Європі з моменту закінчення Другої світової війни.
Вчора Саркозі прокоментував вислови єврокомісара, заявивши, що не дозволить ображати свою країну, яка не порушує законодавство.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас