Путін: Роль рубля у фінансових відносинах з країнами СНД зростатиме — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Роль рубля у фінансових відносинах з країнами СНД зростатиме

Валюта
285
Росія і країни СНД прагнуть збільшувати роль російського рубля у взаємних розрахунках, з Білорусією частка розрахунків у рублях перевищує 90%, повідомив прем'єр-міністр РФ Володимир Путін на міжнародному інвестиційному форумі в Сочі в п'ятницю.
"Що стосується наших найближчих сусідів - країн СНД, - вони абсолютно очевидно прагнуть до співпраці, до розвитку наших відносин у фінансовому секторі.
Припустімо, наші фінансові взаємини з Білорусією на 90 з гаком відсотків в безвалютному варіанті здійснюються в рублях. Це саме по собі відбувається", - сказав він.
Путін додав, що також зростає обсяг розрахунків у рублях з Україною і продовжуватиме зростати у фінансових відносинах з Казахстаном.
Що стосується створення міжнародного фінансового центру в Москві, то Путін заявив, що "це не ефемерне завдання, але ми прекрасно розуміємо і усвідомлюємо те, що воно складне". При цьому російська влада, за словами Путіна, не піде легким шляхом створення офшору, аби залучити іноземних інвесторів. Проте прем'єр не відкидає можливості зміни податкового законодавства. "Не офшорного характеру, але дуже ліберальні (зміни) з точки зору функціонування, існування і розвитку фінансового і банківського секторів", - пояснив Путін.
Він також відзначив, що у сфері прямих іноземних інвестицій спостерігається позитивна тенденція вирівнювання обсягів інвестицій, що здійснюються в Росію і з Росії за кордон. Так, за перше півріччя 2010 року прямі іноземні інвестиції в Росію склали 22 млрд доларів, а інвестиції з Росії в зарубіжні проекти - трохи більше 20 млрд.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас