Ахметов купив київський ЦУМ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ахметов купив київський ЦУМ

Фондовий ринок
1724
Київський центральний універмаг ЦУМ - перейшов у власність структур, підконтрольних Ринату Ахметову, пише газета "Дело".
Як відзначає газета, офіційно про продаж найвідомішого універмагу в Україні оголошено не було, проте події, що відбуваються на підприємстві, підтверджують, що в ЦУМу з'явився новий власник і ним став Ринат Ахметов.
Як стало відомо "Делу", 10 вересня на зборах акціонерів ВАТ "Київський центральний універмаг" було повністю змінено менеджмент компанії. З посади був звільнений член наглядової ради Валерій Мазур, який керував ЦУМом останні вісім років і якому учасники ринку приписували контроль над універмагом. Причина звільнення - "у зв'язку з необранням до нового складу наглядової ради". З цим же формулюванням позбувся свого місця в наглядовій раді його син В'ячеслав Мазур, а також представник Фонду держмайна.
Як відзначає "Дело", персони і компанії, які увійшли до нової наглядової ради, тісно пов'язані з групою СКМ, яка управляє активами Рината Ахметова. Так, до наглядової ради ЦУМу, за інформацією "Дела", увійшла компанія Telnet Holdings Limited. За офіційними даними, ця компанія володіє 10,87 мільйона акцій ЦУМа. Ще один член наглядової ради - Medсo Services Limited. На цій юрособі зареєстровано 6,36 мільйона акцій універмагу. Також до наглядової ради увійшли Jassen Enterprises Corp. (9,01 мільйона акцій) і Omni International Ventures Limited (10,87 мільйона акцій). Всі ці компанії - офшори, але вони афілійовані з групою СКМ. Зокрема, Jassen Enterprises Corp. довго була акціонером Харцизького трубного заводу і інших активів групи.
Також про причетність до операції структур Рината Ахметова свідчить призначення в керівний орган ЦУМу Жанни Коваленко. Її попереднє місце роботи - адміністративний помічник в ТОВ "Еста Проперті Менеджмент" - холдинг, який управляє проектами СКМ у сфері нерухомості.
Змінилося також правління компанії - місце звільнених керівників зайняли топ-менеджери "Еста Холдинг".
Нагадаємо, що практично з початку цього року довкола ЦУМу спостерігалася висока ділова активність. Фонд державного майна кілька разів намагався продати 39,647% акцій ВАТ Київський центральний універмаг. Та конкурс зривався, і лише в кінці липня цього року ФДМ продав вказаний пакет компанії "Київ-дилер" за 89,05 мільйона гривень. При номінальній вартості акції 1,05 гривень ціна продажу склала 3,65 гривень за акцію.
АТ "Київський центральний універмаг" зареєстровано в 1994 році. Основним видом діяльності є роздрібна торгівля промисловими товарами народного вжитку.
Станом на кінець 2009 року основними акціонерами універмагу були держава в особі ФДМ (39,647%), Валерій і Валентина Мазури (29,708% і 14,656% відповідно), а також Eastling Holdings Limited (Британські Віргінські о-ви, 10,07%).
ВАТ "Київський центральний універмаг" в 2009 році отримало чистий збиток у розмірі 1,965 мільйонів гривень, тоді як чистий прибуток універмагу в 2008 році складав 1,327 мільйона гривень. Чистий дохід ВАТ від реалізації торік скоротився на 23,73% - до 252,866 мільйонів гривень.
ВАТ "Київський центральний універмаг" в 2008 році скоротило чистий прибуток на 54,8% в порівнянні з 2007 роком - до 1,327 мільйонів гривень, його чистий дохід від реалізації торік збільшився на 23,3% - до 331,543 мільйонів гривень.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас