У Полтаві зловили "робін гуда", який грабував тільки багатіїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Полтаві зловили "робін гуда", який грабував тільки багатіїв

Кримінал
561
Міліціонери Київського райвідділу міліції Полтави затримали жителя Дніпропетровська 52-річного Валерія. Протягом останніх 15 років він обікрав близько 100 елітних будинків по всій Україні.
"Чоловік почав красти, як тільки розпався Радянський Союз, - розповів Володимир Пасичко з Київського райвідділу міліції Полтави. - Спочатку був дрібним злодієм. А потім зрозумів, що цим особливо не розживеться і перейшов на елітні будинки. Грабував такі будинки по всій Україні. І на Дніпропетровщині, і на Хмельниччині, і на Полтавщині. Всього обікрав до сотні елітних будинків. У Полтаві і Полтавському районі він обчистив з десяток таких об'єктів".
За словами Володимира Пасичка, злодій "обчищав" будинки лише в теплу пору року. Взимку жив на те, що вкрав влітку.
"Він завжди до цих пограбувань готувався дуже ретельно, - продовжує Володимир Сергійович. - Приїжджав в місто увечері, коли ще було видно. Йшов до елітних районів і там видивлявся найоптимальніший варіант. Шукав будинки, де немає господарів, охорони, собак, слабка сигналізація. А потім увечері влізав туди і обкрадав. Цікаво, що він виявився нежадібною людиною. На діло брав з собою лише спортивну сумку і крав рівно стільки речей, скільки в цю сумку влізало. Більше не брав. За раз в середньому крав суму до 10 тисяч гривень. А одного дня викрав суму в 40 тисяч, та ще і коштовності узяв".
Зловити злодія допомогла його єдина помилка.
"В Полтаві він звичним для себе чином шукав елітний будинок, - говорить Володимир Пасичко. - Начебто зробив все, як і завжди. Але коли заліз в будинок, то виявилось, що на другому поверсі спить сім'я. Господар прокинувся і викликав міліцію. Так удалося зловити цього чоловіка. На допиті він сказав, що може спокійно дивитися в очі звичайним людям, адже обкрадав він лише багатіїв".
За скоєні злочини злодію загрожує від 3 до 6 років ув’язнення.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас