Британські профспілки планують загальнонаціональні страйки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британські профспілки планують загальнонаціональні страйки

Казна та Політика
164
Делегати Конгресу британських профспілок проголосували в понеділок за можливість проведення єдиної або безлічі окремих акцій протесту, якщо грядущі скорочення бюджету поставлять під загрозу робочі місця і нормальну роботу бюджетних організацій.
Виставлена на голосування пропозиція включала заклик створити "єдиний альянс солідарності серед профспілок і об'єднань", інтереси яких можуть торкнутися новими бюджетними зобов'язаннями британського уряду.
Коаліційний уряд Великобританії в червні оприлюднив новий екстрений бюджет, спрямований на скорочення рекордного внутрішнього державного боргу. Уряд зобов'язав всі бюджетні відомства і організації підготувати плани скорочення своїх витрат на 25-40%.
Єдиний порядок скорочення бюджетних витрат буде оприлюднений 20 жовтня. Виступаючи на конгресі, глава TUC Брендан Барбер заявив, що профспілки не миритимуться зі спробою поставити під загрозу нормальне функціонування бюджетних сфер, і попередив, що грядущі скорочення ведуть країну до "ще сумніших днів, ніж за часів Маргарет Тетчер".
Делегати з'їзду також висловили свою незгоду з тим, що нинішні скорочення є єдиним способом боротися з бюджетним дефіцитом. Уряд вже заявив, що не хоче конфронтації з профспілками.
За матеріалами:
Перший діловий
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас