Австралійський банк відмовився від операції на 12 мільярдів доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австралійський банк відмовився від операції на 12 мільярдів доларів

Казна та Політика
456
Австралійський банк National Australia Bank (NAB) скасував операцію з французькою страховою компанією Axa Group про покупку її азіатської "дочки" Axa Asia Pacific Holdings (Aха APH). Про це повідомляє AFP. Сума операції оцінювалася в 13,3 мільярда австралійських доларів (12,4 мільярда доларів США).
В NAB пояснили, що рішення відмовитися від купівлі Aха APH було прийняте після того, як в квітні операція була заблокована антимонопольними органами Австралії. У банку відзначили, що залишилися розчаровані позицією антимонопольників.
Раніше в Австралійській комісії з конкуренції і споживачів (Australian Competition and Consumer Commission, ACCC ) повідомили, що операція NAB з Axa Group може призвести до обмеження конкуренції на ринку фінансових послуг країни.
Axa Group - один зі світових лідерів на ринку страхування - купила контрольний пакет акцій Aха APH в 1995 році. У 2009 році Axa Group спробувала докупити решту акцій азіатської "дочки", але в Axa Group визнали пропозицію заниженою.
Торік купити пакет акцій в Aха APH намагалася також конкуруюча з нею на австралійському ринку компанія AMP, та сторони не змогли домовитися про ціну операції.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас