БЮТ пропонує давати батькам гроші на виховання дітей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

БЮТ пропонує давати батькам гроші на виховання дітей

Казна та Політика
3482
Депутати Верховної ради, члени фракції "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина" Андрій Павловський, Олег Ляшко, Іван Кириленко і Олександр Стешенко пропонують парламенту ввести виділення державної щомісячної допомоги на виховання дітей від 3 до 18 років у розмірі 250-500 гривень.
Про це йдеться в законопроекті №7096, зареєстрованому в Раді 7 вересня.
Проектом закону пропонується доповнити закон "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" новим розділом, що регламентує право на отримання такого виду допомоги, умови призначення і розмір допомоги.
Депутати пропонують встановити держдопомогу на 1 дитину від 3 до 13 років у розмірі 250 гривень, на дитину від 13 до 18 років - 500 гривень, незалежно від кількості дітей в сім'ї.
Законопроектом передбачається також, що надання такої допомоги припиняється, якщо дитина одружилася або ж працевлаштувалася до настання свого 18-ліття.
На думку авторів законопроекту, таке рішення сприятиме підвищенню рівня матеріального забезпечення сімей на виховання дитини.
Депутати пропонують профінансувати держдопомогу за рахунок скорочення витрат на утримання органів державного управління.
Нагадаємо, що на даний момент відповідно до закону "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" держдопомога виділяється у зв'язку з вагітністю, пологами і народженням дитини, при усиновленні, на виховання дитини до досягнення 3-річного віку, на дітей, які перебувають під опікою або на утриманні, матерям-одиначкам.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас