НБУ наполягає на законності раніше укладених банками договорів про надання кредитів в інвалюті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ наполягає на законності раніше укладених банками договорів про надання кредитів в інвалюті

Валюта
815
Національний банк України наполягає на законності раніше укладених банками договорів про надання кредитів в іноземній валюті. Про це йдеться в повідомленні НБУ.
"За наявності в банку ліцензії НБУ і письмового дозволу на здійснення валютних операцій... надання кредитів в інвалюті на території України є правомірним", - сказано в повідомленні.
НБУ підкреслює, що необхідності в наявності в банку індивідуальної ліцензії на здійснення разової валютної операції при наданні кредиту в інвалюті немає.
Нацбанк висловлює занепокоєння прийняттям Нікопольським міським районним судом Дніпропетровської області 24 лютого 2010 року рішення про визнання недійсним договору про надання споживчого кредиту в інвалюті за позовом одного з фізосіб-позичальників до Укрсиббанку.
НБУ розглядає таке судове рішення як небезпечний прецедент, що становить загрозу для стабільності банківської системи.
4 серпня, за даними Нацбанку, Апеляційний суд Дніпропетровської області направив дану справу на новий апеляційний розгляд.
Такий розгляд відбувся 18 серпня.
НБУ в листі №18-311/4539-15626 від 10 вересня повідомляє, що 18 серпня Апеляційний суд Дніпропетровської області задовольнив скаргу Укрсиббанку і скасував вищезгадане рішення Нікопольського міськрайонного суду від 24 лютого 2010 року, а також відмовив в задоволенні вимог фізичної особи, яка подала позов.
Дану інформацію НБУ рекомендував банкам взяти до відома і використовувати в подальшій роботі.
За матеріалами:
Перший діловий
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас