АУБ оскаржила в суді вимогу НБУ щодо нарощення капіталів невеликих банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АУБ оскаржила в суді вимогу НБУ щодо нарощення капіталів невеликих банків

Казна та Політика
369
Асоціація українських банків (АУБ) і група комерційних банків оскаржили в суді вимогу Національного банку України (НБУ) щодо нарощення капіталів невеликих кредитно-фінансових установ, передбачену червневою постановою центрального банку №273, повідомила прес-служба асоціації.
"АУБ спільно з групою комбанків було підготовлено і подано до Окружного адміністративного суду Києва позовну заяву про визнання незаконними і недійсними окремі пункти вищезазначеної постанови НБУ", - вказується в прес-релізі.
За даними АУБ, під позовною заявою до суду поставили підписи понад 10 банків, інтереси яких зачіпає відповідне рішення Нацбанку. Триває процес приєднання і інших банків до підписання позову.
"АУБ переконана в необхідності скасування дискримінаційних положень постанови НБУ №273 як такі, що порушують права групи середніх і малих банків... Даною постановою Нацбанк застосував адміністративні методи управління, які не відповідають міжнародним стандартам", - підкреслюється в прес-релізі асоціації.
Як відзначає АУБ, у всьому світі рівень капіталізації банку вимірюється через дотримання нормативу адекватності капіталу: мінімальні вимоги для отримання дозволу на банківську діяльність, встановлені Європейською банківською директивою №2006/48/ЕС, складають EUR5 млн, що значно менше, ніж вимагає НБУ.
АУБ нагадує: постановою №273 Нацбанк зобов'язав банки, що мають регулятивний капітал менше 120 млн грн., збільшити його до цього розміру до 1 січня 2012 року. НБУ також заборонив таким банкам нарощувати обсяг залучення вкладів від фізичних осіб до моменту приведення розміру регулятивного капіталу у відповідність з новими вимогами.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас