УЗА підтримала рішення Кабміну не вводити обмеження на експорт зерна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УЗА підтримала рішення Кабміну не вводити обмеження на експорт зерна

Аграрний ринок
283
Українська зернова асоціація (УЗА) підтримує намір уряду України не вводити обмеження на експорт зерна, зазначає у своїй заяві УЗА. Документ підписав президент УЗА Володимир Клименко.
"Ми, члени Асоціації повністю поділяємо заяву, зроблену прем'єр-міністром України Миколою Азаровим на нараді по розвитку Автономної республіки Крим про те, що, не дивлячись на посуху, зібраного урожаю цілком достатньо, аби забезпечити всі експортні і внутрішні потреби", - підкреслюється у заяві.
Асоціація сподівається, говориться у заяві УЗА, що віднині будуть зняті всі штучні перешкоди для роботи зерноторгових компаній. З українських портів нарешті випустять завантажені зерном судна, а кримінальні справи, ініційовані митницею відносно дочірніх представництв всесвітньо відомих зернових компаній, будуть закриті.
У цьому зв'язку Володимир Клименко нагадує: "Блокування вантажу обходиться експортерам в десятки тисяч доларів щодоби. А втрати, наприклад, за простій лише одного судна, затриманого ще в липні, вже перевищили мільйон доларів США. Членам Асоціації цікаво - хто і з чиєї кишені розраховуватиметься за весь цей безлад, штучно створений на зерновому ринку країни".
Українська зернова асоціація також зазначає, що блокування експорту вже паралізувало торгівлю зерном. Адже за умов, коли вантажі відпускаються лише, як запевняють у портах України, по команді з Києва, купувати хліб у виробників стало неможливо. І якщо найближчим часом ситуація не зміниться, то тисячі дрібних господарств збанкрутують, а осінньо-польові роботи виявляться на межі зриву, говориться в заяві.
В умовах блокування експорту єдиним позитивним кроком Асоціація вважає рішення уряду про погашення заборгованості ПДВ-облігаціями. Проте в той час, коли основна маса експортерів зерна нарешті їх отримала, три дочірні представництва всесвітньо відомих зернових компаній із незрозумілих причин до реєстру не були включені. Інформація про це вже передана до Адміністрації президента України, наголошується в заяві УЗА.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас