Греція обіцяє виконати всі зобов'язання перед ЄС та МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція обіцяє виконати всі зобов'язання перед ЄС та МВФ

Казна та Політика
196
Греція виконає зобов'язання перед ЄС і МВФ зі зниження дефіциту бюджету, заявив в суботу в Салоніках прем'єр-міністр Йоргос Папандреу.
"За перші вісім місяців поточного року ми знизили бюджетний дефіцит на 7 мільярдів євро - це безпрецедентно багато в міжнародному масштабі. До кінця року ми зменшимо дефіцит на 12 мільярдів євро до рівня на 40% менше, ніж торік", - сказав Папандреу.
Дефіцит бюджету в Греції на кінець 2009 року склав 13,9% ВВП. Країна уникнула в травні дефолту із зовнішнього боргу, забезпечивши 110-мільярдну кредитну підтримку ЄС і МВФ в обмін на жорстке скорочення витрат, підвищення податків і реформи в соціальній сфері.
Папандреу виступає в ці хвилини з програмною мовою з питань економіки. Біля виставкового центру, де проходить виступ, зібралась численна демонстрація протесту.
Нагадаємо, 13 травня 2010 року Греція отримала перший транш кредиту у розмірі 5,5 млрд євро в рамках пакету допомоги від ЄС і МВФ. Грецька криза, викликана великими боргами країни і дефіцитом бюджету, знизила курс євро і почала загрожувати іншим країнам єврозони.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас