Прем'єр Японії закликав США та Європу не перешкоджати ослабленню єни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр Японії закликав США та Європу не перешкоджати ослабленню єни

Валюта
276
Прем'єр-міністр Японії Наото Кан в п'ятницю закликав інші країни не перешкоджати спробам Японії знизити курс японської єни, якщо Токіо зважиться на інтервенцію на ринку, пише Dow Jones Newswires.
Під час дебатів зі своїм суперником в боротьбі за місце лідера правлячої Демократичної партії Японії Кан також звинуватив країни єврозони у зниженні курсу єдиної європейської валюти.
"Ми працюємо із США і Європою і говоримо їм, що ми хочемо, аби вони не говорили нічого негативного, якщо ми зробимо якісь дії", - сказав Кан.
Очікування інтервенції на валютних ринках з боку Японії зростали на ринках на тлі гучних закликів компаній до дій, спрямованих на зниження курсу єни, яка досягла 15-річного максимуму проти долара, коли пара долар/єна впала приблизно до 84.
Японська валюта зростала у зв'язку з тим, що невизначені перспективи економіки США і єврозони спонукали інвесторів продавати долар і євро.
Високий курс єни шкодить японському експорту, основному чиннику зростання економіки країни, роблячи японські товари відносно дорожчими за кордоном. При цьому зарубіжні доходи експортерів скорочуються при репатріації до Японії.
"Ми можемо сказати, що поточна ситуація в єврозоні сприяє ослабленню євро. У США президент Барак Обама говорить, що він хоче подвоїти експорт", - сказав Кан.
"В цих обставинах дуже важко просити їх про скоординовані дії" із зниження єни, сказав він.
Інтервенція на ринку зазвичай ефективніша при скоординованих діях основних економік.
Японські міністри неодноразово повторювали, що вони розглядають способи зниження курсу єни. Ці сигнали покликані спонукати інвесторів знизити курс японської валюти.
Уряд Японії не проводив валютних інтервенцій з 2004 року, і учасники ринку не переконані, що Японія вдасться до інтервенції на поточних рівнях.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас