Баррозу запитає у Януковича про реформи і права людини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Баррозу запитає у Януковича про реформи і права людини

Казна та Політика
227
Зустріч президента Європейської комісії Жозе Мануеля Баррозу з президентом України Віктором Януковичем буде важливою проміжною зустріччю для досягнення подальших конкретних результатів на майбутньому саміті Україна-ЄС.
Про це в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" заявив в п'ятницю представник Європейської комісії, говорячи про візит українського президента до Брюсселю, який запланований на понеділок, 13 вересня.
"Це важлива зустріч, тому що два президенти на вищому політичному рівні обговорюватимуть більш глибоко питання, пов'язані із зоною вільної торгівлі, транзитом газу, візами, з тим, аби через два місяці на саміті ми отримали остаточний результат. Якщо хочете, це дуже важлива проміжна зустріч, аби обговорити прогрес, якого Україна досягла за останніх кілька місяців", - сказав представник Європейської комісії.
За його словами, сторони мають намір обговорити всі теми відносин між ЄС і Україною, у тому числі пріоритети у сфері реформування, а також угоду про асоціацію і її торговельний аспект.
"Вони також говоритимуть про реформи в українському секторі енергетики - чи був реальний прогрес за останні місяці, і вони також обговорюватимуть теми відносно демократичних принципів і прав людини. Все це - в світлі майбутнього саміту. Ця зустріч - хороша можливість вирішити низку запитань напередодні саміту і отримати на саміті конкретний позитивний результат", - підкреслив співрозмовник агентства.
Як відомо, саміт УКРАЇНА-ЄС відбудеться в листопаді в Брюсселі.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас