Transocean оскаржила заборону швейцарського регулятора на виплату дивідендів у розмірі 800 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Transocean оскаржила заборону швейцарського регулятора на виплату дивідендів у розмірі 800 млн євро

Кримінал
168
Швейцарська компанія Transocean подала апеляцію до адміністративного суду кантону Цуг на рішення Комерційного реєстру кантону, який заблокував заявку Transocean на виплату дивідендів акціонерам у розмірі 800 млн євро (1 млрд дол.). Регулятор пояснив своє рішення великою кількістю позовів в США, пов'язаних з аварією в Мексиканській затоці, в яких фігурує нафтова компанія. Про це повідомив офіційний представник адміністративного суду кантону Цуг в Швейцарії, де знаходиться штаб-квартира Transocean.
За його словами, апеляція була подана швейцарською компанією 8 вересня і, ймовірно, буде розглянута протягом найближчих декількох тижнів, передає Associated Press.
В разі успішної апеляції рішення швейцарського регулятора буде скасоване.
Напередодні Transocean розкритикувала доповідь BP, що представила результати проведеного внутрішнього розслідування причин і обставин катастрофи в Мексиканській затоці. У своєму звіті британська нафтогазова BP вказала, що до вибуху на глибоководній буровій платформі Deepwater Horizon і витоку нафти призвів "ланцюжок провалів, до яких були причетні відразу декілька сторін", зокрема компанії Transocean і Halliburton.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас