Рай для бізнесу- в Данії та Гонконгу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рай для бізнесу- в Данії та Гонконгу

Казна та Політика
599
Журнал Forbes оприлюднив свій щорічний рейтинг країн за умовами для ведення бізнесу. Його складали з врахуванням семи критеріїв: прав на власність, розвиток технологій, корупції, свободи особи, "адміністративних рогаток", захисту інвестора, розвитку фондового ринку. Місце України в списку - майже не змінилося - традиційно наші умови для ведення бізнесу близькі до африканських. Серед країн СНД лідирує Казахстан (72-е місце). Росія трохи покращила показники.
"Там скорочується інфляція, знижується безробіття. Але відношення іноземців до Росії і України як і раніше стримане. Наші країни вважаються складними для ведення бізнесу: потрібно давати хабарі, отримувати купу дозволів. Саме тому одяг і взуття простіше шити в Китаї, ніж в Україні. Справа не в собівартості, вона приблизно така ж, але в Україні немає жодних пільг, які б сприяли зовнішньому капіталу", - говорить експерт-економіст Костянтин Литвин.
Данія лідирує вже не перший рік. Причина - стійка економічна ситуація. Найбільш показово за останній рік змінилася ситуація в США і Гонконгу: вони помінялися місцями. "Бізнес перетікає з Америки до Азії, перш за все до Гонконгу і Сингапуру. Це відбувається за рахунок бурхливого зростання економіки в тому ж Китаї. А в США бізнес притискається контролюючими органами, зростають податки", - говорить Литвин.
Українцям пробитися зі своїм бізнесом в країни-лідери непросто. "Там можна досягти успіху, лише якщо у тебе є нова геніальна ідея. Набагато простіше пробитися в країнах, що розвиваються, де ринок ще не "устаканився", - говорить Литвин. Ще одна проблема - необхідно отримати індивідуальну ліцензію НБУ на зарубіжний рахунок. "Є ідея зробити цю схему повідомною, але доки вона дозвільна. Саме тому популярні офшори", - говорить аналітик Олександр Жолудь.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас