Акімова вважає, що бізнес і надалі хоче отримувати ПДВ облігаціями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акімова вважає, що бізнес і надалі хоче отримувати ПДВ облігаціями

Фондовий ринок
1095
Перший заступник глави Адміністрації Президента Ірина Акімова не виключає, що в Україні буде продовжений випуск ПДВ-облігацій для погашення боргів із відшкодування ПДВ, оскільки вже випущені транші викликали позитивну реакцію бізнесу.
"Це питання дискутується. Я думаю, що це нормальна ситуація, коли між державою і компаніями, кому держава заборгувала із ПДВ, виник механізм, що задовольняє обидві сторони. Чи потрібно буде випускати додаткові транші ПДВ-облігацій - це питання Кабінету міністрів. Сигнал, який я отримала, і, напевно, Кабінет міністрів теж отримує, що представники бізнесу не заперечують і до цього готові. Вони довіряють цьому інструменту для роботи із повернення ПДВ", - сказала І.Акімова.
Вона зазначила, що позитивна оцінка відшкодуванню ПДВ облігаціями отримана від різних іноземних компаній, у тому числі, від Американської торговельної палати. Перший заступник глави Адміністрації Президента не виключила, що високий попит на ці облігації змусить їх володарів притримати папери від продажу з метою в подальшому отримати велику вигоду.
Як повідомлялося, Міністерство фінансів України випустило облігацій внутрішнього державного боргу на 16,441 млрд. грн. для погашення заборгованості із відшкодування ПДВ, яка накопичилася за 2009 рік.
За інформацією першого заступника глави Адміністрації Президента Ірини Акимової, на сьогодні пред'явлена до відшкодування сума ПДВ оцінюється в близько 23 млрд. грн., при цьому вона не уточнила обсяг простроченої заборгованості.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас