Соскін: Пенсії потрібно накопичувати на банківських депозитах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Соскін: Пенсії потрібно накопичувати на банківських депозитах

Кредит&Депозит
3122
В Україні 13,7 млн пенсіонерів, а кількість пенсіонерів, які працюють - 2,6 млн. Отже, можна говорити, що десь за 2, може, 4 роки, якщо не буде збільшений пенсійний вік, пенсіонерів може бути до 17,5 млн. Про це повідомив директор Інституту трансформації суспільства Олег Соскін.
"Що ми пропонуємо зробити, як вийти з цієї ситуації? Перше - потрібно ліквідувати всі існуючі державні фонди - пенсійний, соціальний, із безробіття, від нещасних випадків, це відразу дасть економію приблизно до 5 млрд грн. Вони не потрібні, замість них потрібно відкрити в банках персональні соціально-пенсійні і депозитні рахунки на кожну фізичну особу, яка почала працювати", - підкреслив експерт.
За його словами, на ці рахунки повинно перераховуватися 14% заробітку, незалежно від форми власності підприємства, на якому працює людина, 7% повинна оплачувати фізична особа, а 7% - працедавець. "Кошти на рахунку повинні автоматично індексуватися на рівень девальвації національної валюти", - додав О.Соскін.
Він також зазначив, що ці рахунки мають бути депозитними, і на них повинен нараховуватися складний депозитний відсоток. "Банки, які матимуть ці рахунки, повинні мати 33% державної власності як гарантію, що з цими банками нічого не станеться. Це треба зробити якнайшвидше", - сказав експерт.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас