Одеська міськрада у суді відстояла підвищення тарифів ЖКГ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одеська міськрада у суді відстояла підвищення тарифів ЖКГ

Казна та Політика
183
Одеський обласний адміністративний суд задовольнив в повному обсязі позов виконавчого комітету Одеської міськради до Антимонопольного комітету України про визнання незаконним вирішення тимчасової адміністративної комісії АМКУ, яке наказувало органам місцевої влади Одеси відмінити низку прийнятих ними рішень, що стосувалися встановлення тарифів на послуги з утримання будинків, споруд і прибудинкових територій.
Про це повідомляє управління інформації Одеської міськради.
"Під час розгляду позову було встановлено, що в основу скасованого рішення АМКУ лягли дані поверхневої процедури перевірки тарифів на території однієї з міських ЖКС без аналізу їх економічної обґрунтованості. Особи АМКУ керувалися заявами свого голови Олексія Костусєва, що носили суто політичний характер", - сказано в повідомленні управління інформації.
В АМКУ дане рішення суду доки не коментують.
Як повідомлялося, в квітні 2010 року Одеська міськрада подала позов до суду з наміром відстояти тарифи на послуги ЖКГ, знизити які міськрада зобов'язала Антимонопольний комітет України.
В теперішній час, за оцінкою міськради, тарифи на комунальні послуги в Одесі покривають їх собівартість на 92,3%.
разом з тим, 25 березня 2010 року АМКУ залишив без змін рішення виїзної адміністративної колегії комітету, згідно з яким Одеський міськвиконком повинен негайно скасувати рішення відносно підвищення тарифів на послуги з утримання будинків і прибудинкових територій, прийняте в 2006 році. Тарифи мали бути повернені до попереднього рівня, який складає 0,58 гривень за 1 квадратний метр.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас