Тігіпко назвав три кроки для поліпшення інвестиційного клімату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко назвав три кроки для поліпшення інвестиційного клімату

Казна та Політика
2635
"Ми поставили три завдання - державні фінанси, стимулювання банківського сектора до роботи з населенням і реальним сектором і поліпшення інвестиційного клімату. Що стосується фінансів, то ми можемо сказати: бюджет дійсно стабільний. Банківський сектор - тема дуже важлива, але ми розробили декілька законів, у тому числі стосовно прозорості банківського ринку, роботи НБУ, допомоги банкам. Що стосується умов роботи інвесторів, то тут треба узяти основні показники, по яких роблять дослідження, і виправити найгірші ситуації", - про це під час виступу на Міжнародному інвестиційному форумі "Інтеграція і партнерство" заявив віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко.
"За показником податкового законодавства ми займаємо 181-е місце серед 183 країн, за показником складності оформлення ліцензій - 181-і з 183, щодо міжнародної торгівлі - 139-я позиція, в питаннях ліквідації бізнесу - 145-я, що стосується контролю, то у нас понад 70 організацій, які можуть прийти і щось перевірити. Тому починаємо виправляти ситуацію, починаємо робити. Зараз завершуємо Податковий кодекс, і до 20-21 вересня він буде внесений до парламенту", - сказав С.Тігіпко.
Він нагадав, що основними новаціями документа є зниження кількості податків з 40 до 23, а в окремих галузях, зокрема в літакобудуванні, суднобудуванні, легкій промисловості і готельному бізнесі, буде задіяна нульова ставка на прибуток. Така ж нульова ставка буде введена на 5 років для малого бізнесу, який починає роботу. З 2011 року буде введена система автоматичного повернення ПДВ, опрацьовуватися механізм електронної реєстрації підприємства, контроль здійснюватиметься на етапі кінцевого продукту, а дозвільний термін на будівництво обмежуватиметься 60 днями.
"До документа внесено 250 поправок. Їх відпрацювали фахівці - представники підприємців, промисловців, Торгівельної палати США. Ми закладаємо багато чого, і все це дасть комплексні рішення, комплексно вирішить багато питань, у тому числі у сфері інвестиційного клімату", - підкреслив чиновник.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас