Україна опустилася на 89-е місце в світовому рейтингу конкурентоспроможності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна опустилася на 89-е місце в світовому рейтингу конкурентоспроможності

Казна та Політика
2179
Україна в поточному році зайняла 89-е місце проти 82-го торік в рейтингу конкурентоспроможності, що розраховується Всесвітнім економічним форумом (ВЕФ), йдеться в повідомленні організації.
Найбільш конкурентоздатною країною світу знов стала Швейцарія, випередивши за цим показником Швецію (2-е місце), Сінгапур (3-і), а також США, які опустилися з торішнього 2-го на 4-е місце через макроекономічні дисбаланси, ослаблення приватних і державних інститутів, побоювань з приводу стану фінансових ринків. До 2009 року Америка займала перший рядок в рейтингу.
До десятки лідерів увійшли цього разу також Німеччина (5-е місце), Японія (6-і), Фінляндія (7-і), Нідерланди (8-і), Данія (9-і). Великобританія просунулася на один рядок вгору - до 12-го місця.
Китай зайняв 27-е місце, просунувшись на дві позиції, Бразилія, ще одна країна БРІК, виявилася на 58-му місці, Індія - на 51-му, Південна Африка - на 54-му.
Росія зберегла 63-е місце в рейтингу конкурентоспроможності. Торік Росія опустилася в рейтингу ВЕФ з 51-го на 63-е місце. Поряд з нею знаходяться за показником оцінки бізнес-клімату Шрі-Ланка і Уругвай.
Казахстан зайняв в новому рейтингу 72-е місце проти 67-го торік.
ВЕФ розрахував цього разу індекси конкурентоспроможності, в яких враховуються різні складові інвестиційного клімату, для 139 країн світу.
Всесвітній економічний форум - міжнародна неурядова організація, діяльність якої спрямована на розвиток міжнародної співпраці в глобальному масштабі, а також на рівні окремих регіонів і галузей.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас