Молдавія пропонує свої фрукти і овочі румунам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Молдавія пропонує свої фрукти і овочі румунам

Аграрний ринок
120
Молдавія збільшить експорт фруктів і овочів до Румунії, повідомив міністр сільського господарства і харчової промисловості республіки Валеріу Косарчук.
В.Косарчук сказав, що це стане можливим завдяки нещодавнім зустрічам в Яссах керівництва міністерства і молдавських виробників і експортерів з представниками галузевого міністерства Румунії і румунських супермаркетів.
Зустріч відбулася на прохання молдавської сторони після того, як Росія скоротила список молдавських компаній, що мають право експортувати фрукти і овочі в РФ.
"Якщо досі Молдавія експортувала до Румунії до 3 тис. т рослинної продукції, то в 2010 році велика частина фруктів, овочів і столового винограду, що продаються в супермаркетах і торгівельних центрах сусідньої країни, буде ввезена з Молдавії", - сказав В.Косарчук.
За його словами, найближчими роками Молдавія збільшить постачання плодоовочевої продукції на румунський ринок, оскільки імпортні можливості Румунії складають до 30 тис. т яблук і понад 50 тис. т винограду.
"Молдавія хоче прийти на румунський ринок і розширити постачання агропродовольчої продукції. Важливо не зосереджувати експорт на одному ринку. Наприклад, 70 відсотків молдавських яблук експортується до Росії, а ця залежність не на користь розвитку молдавської економіки", - вважає Ф.Косарчук.
В даний час Румунія споживає близько 7,3% відсотка рослинної продукції, виробленої в Молдавії, тоді як Росія - понад 30%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас