Влада намагається взяти під контроль конвертаційні центри — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада намагається взяти під контроль конвертаційні центри

Казна та Політика
3665
У розпорядженні Фокусу є документ з внутрішнього листування податкової інспекції. Ця схема у загальних рисах описує радикальні зміни тіньового ринку конвертації грошей, на які зараз готова піти влада.
За словами джерел в податковій, зараз нелегальний ринок послуг конвертаційних послуг є відносно вільним. "На ньому працюють конвертаційні центри, що складаються з фактично однієї людини, в яких зайнято до тисячі осіб. Грішать цим і банки", - відзначає співрозмовник.
Згідно з запропонованою схемою, боротися з "конвертами", як називають їх підприємці, будуть жорстко. Проте, лише для того, щоб залишити на ринку цих послуг декілька підконтрольних фірм. Сам процес конвертації буде зосереджений на дванадцяти компаніях (оператори), які координуватимуться певною структурою-фільтром, наприклад, тією ж податковою. При цьому встановлюються і фіксуються частки учасників процесу, а саме переведення грошей в готівку йтиме ексклюзивно через один банк. "99% фірм просто будуть прибрані з цього ринку", - відзначив співрозмовник.
За словами джерела, близького до СБУ, в схемі, як показано вище, можуть бути задіяні фінансові підрозділи силових структур, які координуватимуться загальним офіційним або неофіційним Главком. У структурі якого органу влади буде створений цей Главк - питання поки відкрите. Фінпідрозділи силових структур спільно боротимуться з тими учасниками ринку, які не вписуватимуться в єдину схему. Співрозмовник передбачив, що операція зі встановлення монополії на ринку конвертації ініційована безпосередньо Банковою.
Відзначимо, що, володіючи єдиною базою клієнтів конвертаційних центрів, силові структури зможуть легко боротися з компаніями, пов'язаними з політичними або бізнес-конкурентами влади.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас