Томенко просить Попова ініціювати заборону торгівлі алкоголем та тютюном біля шкіл у Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Томенко просить Попова ініціювати заборону торгівлі алкоголем та тютюном біля шкіл у Києві

Казна та Політика
173
Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко звернувся до першого заступника голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова з пропозицією ініціювати заборону і обмеження розміщення об'єктів торгівлі алкогольними напоями, пивом і тютюновими виробами безпосередньо біля шкіл у Києві.
Про це говориться в повідомленні прес-служби Томенка.
Згідно з ним, у липні і серпні фахівцями управління у справах захисту прав споживачів Києва здійснювався моніторинг підприємств дрібнороздрібних торговельних мереж, що здійснюють торгівлю алкогольними напоями, тютюновими виробами, пивом, розташованих в радіусі 100 метрів від земельних кордонів загальноосвітніх учбових закладів у Києві.
За наданою інформацією Томенка, в Києві зараз знаходиться близько 572 таких підприємств.
Найбільша їх кількість зафіксована в Шевченківському (114) і Святошинському (93) районах.
Заступник голови Ради підкреслив, що торгівля алкогольними напоями і тютюновими виробами безпосередньо біля учбових закладів суперечить законодавчо певним принципам державної політики із обмеження шкідливого впливу вжитку алкоголю і тютюну, а також що передбачають пропаганду здорового способу життя.
Як повідомляло агентство, 1 січня набула чинності заборона реклами алкогольних напоїв і тютюнових виробів засобами зовнішньої реклами, а також реклами алкогольних напоїв на телебаченні.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас