Fitch підвищило рейтинг британської BP до А з "стабільним" прогнозом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch підвищило рейтинг британської BP до А з "стабільним" прогнозом

Енергетика
166
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило довгостроковий рейтинг дефолта емітента і пріоритетний незабезпечений рейтинг британської нафтогазової компанії BP з рівня ВВВ до А, короткостроковий рейтинг дефолта емітента BP був підвищений агентством з F3 до F1. При цьому експерти агентства встановили по довгостроковому рейтингу дефолта емітента BP "стабільний" прогноз, йдеться в опублікованому сьогодні повідомленні Fitch.
Як наголосили аналітики агентства, дані рейтингові дії відображають усунення загрози подальшого витікання нафті з пошкодженої свердловини в Мексиканській затоці. Крім того, привласнений рейтинг А відповідає поліпшенню ситуації з ліквідністю компанії. Зокрема, загальний обсяг кредитних ліній, про які BP вже домовилася, збільшився до 17 млрд дол. (з 5 млрд дол.). При цьому в Fitch наголосили успішний початок програми по розпродажу активів на суму в 30 млрд дол.
Підвищення ліквідності, у свою чергу, дозволить компанії покрити компенсаційні виплати у зв'язку з аварією на буровій платформі Deepwater Horizon. Як відзначає в своєму прес-релізі Fitch, аналітики рейтингового агентства оцінюють загальний розмір компенсаційних виплат, які доведеться понести BP у зв'язку з аварією в Мексиканській затоці, в діапазоні від 35 млрд дол. до 67,5 млрд дол. (відповідно до кращого і гіршого сценаріїв розвитку подій).
Проте, на думку аналітиків агентства, навіть при гіршому сценарії розвитку подій BP володіє достатніми фінансовими ресурсами, щоб покрити всі можливі виплати. Крім того, Fitch вважає, що доступ до фінансування ставатиме для британської компанії з часом все простіше, після того, як BP 15 липня ц.р. повідомила про зупинку витоку нафти зі свердловини.
Нагадаємо, що нафтова катастрофа побизу узбережжя США почалася 20 квітня 2010 р. з вибуху метану на платформі BP Deepwater Horizon. В результаті НС загинули 11 робітників платформи. Опісля два дні платформа затонула, а з пошкодженої свердловини на глибині 1,5 км почала витікати нафта. Згідно затвердженню BP, з 15 липня ц.р. потік нафти з пошкодженої глибоководної свердловини практично зупинений завдяки тимчасовій "заглушці".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас